Huisopruiming: maak je woning klaar voor het najaar

De herfstvakantie associëren we niet meteen met fraaie temperaturen en buitenactiviteiten – alhoewel, met die klimaatverandering… – en is bij minder weer dus uitermate geschikt om een herfstopruiming te doen. Welke spullen kunnen weg, en welke krijgen nu wel net plaats in huis? Waar moet er vooral worden gerommeld en zijn er plekken waar alles gestockeerd kan worden? Allemaal vragen die worden beantwoord tijdens een (grote?) herfstopruiming. Die hoeft trouwens ook niet eens saai te zijn: trommel wat vrienden op, geef je kinderen een (leuke) taak, laat een muziekje spelen en voorzie schnaps of warme chocolademelk als beloning!

Dockx movers blog herfstopruiming

Plan je herfstopruiming

Om een efficiënte herfstopruiming te garanderen, is het eerst en vooral belangrijk een planning op maken. Zeker omdat ‘herfstopruiming’ een breed begrip is: de tuin ontdoen van dorre bladeren, de terrasmeubelen binnenhalen voor de winter, de dakgoten uitkuisen, de Halloweenspullen van de zolder halen en uitstallen, kleding waar de kinderen zijn uitgegroeid in dozen opbergen, spelletjes die niet meer gespeeld worden wegdoen, de kelder of zolder opruimen, enzovoort. Probeer op basis daarvan een prioriteitenlijstje op te stellen. Is het toch mooi weer? Begin dan met het tuinmeubilair en de tuinkussens die niet bestand zijn tegen herfst- en winterweer af te dekken en/of op te bergen, net als de barbecue. Vindt er binnenkort een grote rommelmarkt plaats? Dan is het misschien handig om eerst een overzicht te maken van de spullen die je wilt of kunt verkopen.

Het plannen van de herfstopruiming is trouwens ook het ideale moment om even stil te staan bij de mogelijkheid om extra bergruimte in je woning te creëren. Kan er misschien nog ergens een kast of plank komen? Kan een extra grote, plastic opbergbox misschien dienen om je strips, boeken of gezelschapspellen in op te bergen? Denk ook na over verborgen opbergplekken die je nu nog niet benut: onder het bed, de zetel of de kast bijvoorbeeld. Hou er wel rekening mee dat die zones natuurlijk echte stofmagneten vormen. Heb je daarom al eens gedacht aan een opslagcontainer die je kunt huren? Dat is met name ideaal voor gerief dat je misschien één keer per jaar nodig hebt. Je skilatten bijvoorbeeld, of de reiskoffers voor de zomer.

Het nodige materiaal in huis

Afhankelijk van hoe je planning eruitziet, moet je ervoor zorgen dat je het juiste materiaal hebt om efficiënt te kunnen opruimen. Heb je voldoende opbergdozen voorhanden? Is er nood aan werkhandschoenen, bijvoorbeeld om minder propere klussen uit te voeren? Misschien moet je wel een verhuiswagen huren om een tafel of zetel naar de kringloopwinkel te brengen?

Time je taken

De valkuil waar iedereen al eens is ingetrapt: beginnen met opruimen om vervolgens uren te verliezen door in een fotoalbum te bladeren dat je bent tegengekomen. Een handige oplossing? Werk met een eierwekker: draai het ding op pakweg een uur per ruimte die je wilt aanpakken, en het getik zal er gegarandeerd voor zorgen dat je letterlijk tegen de tijd en dus efficiënt werkt!

Wat met overbodige spullen?

Eindig je de herfstopruiming met één of meerdere dozen vol spullen? Denk dan niet meteen in termen van containerpark of opbergen op zolder, waar ze toch alleen maar opnieuw stof zullen vergaren. Denk liever in termen van een tweede leven (en dus duurzaamheid!), door alles wat nog bruikbaar is aan een kringloopwinkel of een goed doel te schenken. Of hoe opruimen op die manier ook een mooie daad kan zijn!

Zoek je echter naar een meer langdurige oplossing om je spullen en meubels even ergens anders op te slaan? Dan biedt Dockx Movers uitstekende meubelopslagmogelijkheden aan. Onze beveiligde en goed onderhouden opslagfaciliteiten zijn ideaal voor het bewaren van meubels en andere kostbare bezittingen. Of je nu tijdelijk extra ruimte nodig hebt tijdens een verbouwing of voor langdurige opslag, onze flexibele opties staan voor je klaar. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees alle blogberichten

Veilig verhuizen? Je kunt het altijd zelf, maar om ongelukken en brokken te vermijden kies je maar beter voor een professionele verhuisdienst.
Met de juiste veiligheidstips maak je van verhuizen een avontuur met een minimum aan risico’s. Wie wil nu niet zo snel mogelijk terecht kunnen in zijn of haar nieuwe stek? Maar haast en spoed zijn zelden goed.
Inpakmateriaal is een absolute must voor wie een vlotte verhuis wil. Deze tools en producten heb je zeker nodig in huis als je alles vlot wil laten verlopen.
Ontdek hoe Dockx Movers je verhuis gemakkelijker maakt met het juiste verhuismateriaal. Handige tools, duurzame dozen en professionele service.
Alles over verhuisdozen, welke moet je nu kiezen voor welke gelegenheid? Verhuisfirma Dockx Movers zet ze op een rijtje.
Verhuizen kan vaak stresserend zijn. Maar wist je dat dit ook heel wat onverwachte voordelen met zich meebrengt? Lees de blog van Dockx Movers waarin we alle positieve aspecten van verhuizen toelichten.
Ben jij ook iemand die de lentekriebels voelt als de dagen wat langer en zonniger worden? Je hebt meer energie, je wilt naar buiten en genieten van de warmte en de natuur. Niet gek dus dat je ook binnen meer ruimte wilt creëren en de donkere winterdagen achter jou wilt laten door alles licht en luchtig te maken. Maar hoe begin je aan een grote opruimbeurt?
Waarom je meubels bewaren? Wat zijn de voordelen van meubelbewaring? Wanneer doe je het en wie kan je helpen? In deze nieuwe blog zet Dockx Movers de voordelen van meubelbewaring even op een rijtje.
Verhuis tijdens de winter? In de nieuwe blog geeft verhuisbedrijf Dockx Movers verhuistips waardoor je stress kan vermijden. Verhuizen wordt een koud kunstje!
Hoe was 2022? En wat heeft 2023 in petto? Het jaaroverzicht van Dockx Movers. 2022 was bijzonder druk voor Dockx Movers, en ook 2023 belooft een jaar met veel potentieel te worden.
Verhuizen met kinderen is vaak echt een uitdaging. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om een verhuis met kinderen praktischer en leuker te maken.
Een bedrijfsverhuis gaat er net iets anders aan toe dan een particuliere verhuizing. Je moet bijvoorbeeld een draaiboek opstellen om de kantoorverhuis in goede banen te leiden. Om 'stilstand' in je firma te beperken, kan je een beroep doen op professionele verhuizers. Dockx Movers geeft je graag enkele tips om je kantoorverhuis vlekkeloos te laten verlopen!
Jozef Dockx doet uit de doeken hoe de begindagen van Dockx Rental eruit zagen en hoe de volgende generatie het familiebedrijf nu de juiste richting uitstuurt.
Met een verhuislift van een professionele verhuispartner als verhuisfirma Dockx Movers verloopt de verhuizing van je inboedel naar een hogere verdieping moeiteloos!
Je verhuis goed voorbereiden is een vlot(ter) verhuisproces garanderen. Er zijn namelijk heel veel elementen waar je maar beter rekening mee houdt. Verhuisfirma Dockx Movers zet ze op een rijtje.
Dockx Movers is een verhuisfirma en de beste partner in de stressvolle periode die een verhuis altijd is, maar ook een werkgever om ‘u’ tegen te zeggen. Tom Dockx, gehuwd, vader van twee én neef van Sarah en Joeri Dockx, gaat al vier jaar lang elke dag met veel goesting werken als lead dispatcher bij Dockx Movers.
Inpakken en verhuis zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Maar hoe pak je dat efficiënt aan?
Sarah Dockx was 24 jaar toen ze onderaan de ladder van het familiebedrijf startte. Samen met haar broer Joeri bouwt ze Dockx uit. Sarah is ondertussen Managing Director bij Dockx Movers en liefhebbende mama. Waar haar passie voor het ondernemen vandaan komt en hoe ze de toekomst van verhuizingen ziet, lees je hier.
Tijdens zijn job als agent bij Dockx Rental vond Marco na 5 jaar meer zijn gading in het verkopen van verhuizen. Al snel volgde een overstap naar Dockx Movers, waar Marco intussen al 12 jaar lang dagelijks nog steeds met even veel enthousiasme en passie de verhuisbalie bemant.
Yamal, 48 lentes jong, draait al sinds jaar en dag met veel enthousiasme mee met de Dockx Movers ploeg in Antwerpen. Het is een zonnige maandagnamiddag, als Yamal na een woningverhuis om 15u00 voldaan op het depot terugkomt. Tijd voor een korte babbel met deze goedlachse collega.
Vorige
Volgende