Verhuizen tijdens de winter? Dit moet je weten!

Als je verhuist tijdens de winter, moet je rekening houden met extra hindernissen: koud weer, een besneeuwde oprit, natte schoenen, donkere dagen… Maar er zijn ook voordelen verbonden aan een winterverhuis. Zo zijn de autowegen bijvoorbeeld minder druk en hebben verhuisfirma’s het ook rustiger tijdens de feestdagenperiode. Vermijd stress met onderstaande winterverhuistips.

Dockx Movers geeft verhuistips voor de winter – Verhuizen in de winter

1. Verzamel de hulptroepen

Verhuizen doe je best niet alleen, en zeker niet tijdens de winter. Zorg ervoor dat je tijdig een verhuisteam samenstelt. Dat kan een professionele verhuisploeg zijn, maar ook vrienden of familie kunnen zich, mits wat aanmoediging, ontpoppen tot adequate verhuizers. Beloof hen pizza en bier of warme chocolademelk! Let ook op het startuur van de verhuis. Aangezien de dagen in de winter korter zijn, verhuis je best ’s morgens. Gebruik het daglicht goed, want je zal misschien nog niet meteen verlichting hebben in je nieuwe woning. Niets is zo stresserend als tegen de klok werken.

2. Haast je niet

Op een drafje verhuizen, werkt misschien in de zomer, maar een winterverhuis moet je traag en bedachtzaam aanpakken. Je verhuis goed voorbereiden is dus geen overbodige luxe. Als je je haast op een gladde oprit of voetpad, maak je misschien wel een lelijke val. Pak de verhuis op een georganiseerde manier aan en verwijder de avond voor de verhuis alle natte bladeren of sneeuw van je oprit en voetpad. En zorg ervoor dat de verhuiswagen zo dicht mogelijk bij jouw woning kan parkeren. Vraag een parkeerverbod aan of vraag je buren of ze hun oprit even ter beschikking willen stellen.

3. Vergeet je winter essentials niet

Wanneer je verhuist tijdens de winter, moet je ook aandacht hebben voor je verhuisoutfit. Zorg voor een muts, een winterjas waarin je vrij kan bewegen en warme sokken en schoenen. Anti-slip handschoenen zijn ook een goed idee, net als handschoenen die zijn uitgerust met een verwarmingselementje. Breng ook wat extra kleding mee voor je verhuizers. Verhuizen is al een hele uitdaging, maar kou lijden kan je makkelijk vermijden. Wat evenzeer niet in je noodkit mag ontbreken: startkabels voor de auto en een zaklamp.

4. Zorg voor een warme ruimte

Niets zo vermoeiend als een hele dag met verhuisdozen sleuren én voortdurend bibberen en beven. De energieprijzen gaan door het dak, dus de hele woning verwarmen terwijl ondertussen de voordeur openstaat, is wat te veel van het goede. Zorg er toch echter voor dat er één warme ruimte is waar jij en de verhuizers even op adem kunnen komen voor een gezellige koffiepauze.

5. Maak je vloeren winterproof

Verhuizers lopen je woning binnen en buiten. Hun winterbotten hangen misschien wel vol vuil, modder, zand, vocht en sneeuw. Bescherm je vloeren en tapijten en leg verschillende lagen plastic, oude tapijten en dekens. Vorm een pad van de voordeur tot aan de belangrijkste ruimtes.

6. Bescherm elektrische apparaten en meubels

Wanneer je tijdens regen of sneeuw je elektrische apparaten, kunstwerken of meubels uit de verhuiswagen haalt, moet je ze beschermen tegen waterschade. Omwikkel ze met verhuisdekens of bescherm ze met verhuisdekens.

7. Schakel professionele verhuizers in

Last but not least. Wanneer je verhuist naar een nieuwe woning, start je een nieuw hoofdstuk in je leven. Die transitie gaat dan ook altijd gepaard met de nodige stress. Door de hulp van professionele verhuizers in te schakelen, zal je verhuis gegarandeerd efficiënt en veilig verlopen. Dockx Movers zal het volledige proces van begin tot einde in goede banen leiden. Toch geen fan van de winter? Wist je dat Dockx Movers ook speciale formules aanbiedt voor internationale verhuizingen? Ideaal voor overwinteraars die naar warmere streken willen trekken.

Wil je na het lezen van dit artikel, nog beter voorbereid zijn op een verhuis in de winter?

Neem dan een kijkje op www.dockx-movers.be