Verhuis voorbereiden? Houd hier zeker rekening mee!

Een verhuis voorbereiden is vooral de mogelijke risico’s en valkuilen in kaart brengen en vervolgens nagaan hoe die maximaal vermeden of toch minstens geminimaliseerd kunnen worden. Zo zijn er verschillende instanties (gemeente, nutsvoorzieningen, abonnementen..) die op de hoogte moeten gebracht worden van je verhuis – bijvoorbeeld de gemeentelijke administratie die de adreswijziging moet doorkrijgen – en zijn er daarnaast heel wat hands-on zaken te bekijken. Onze verhuisdienst Dockx Movers zet ze op een rijtje!

Verhuis voorbereiden Dockx Movers. Man die Dockx Boxes verhuisdozen inpakt.

Praktische vragen rond de verhuis voor te bereiden

Verhuis voorbereiden is vooral veel vragen stellen: mijn verhuis, wat moet ik regelen? Hoeveel verhuistijd schat ik in? Heb ik hulp nodig met verhuizen? Wat zijn de kosten van een verhuizer? Wat verhuist eerst en wat kan wachten? Heb ik een tijdelijke opslag van mijn inboedel nodig?  Beschik ik over voldoende kartonnen professionele verhuisdozen om alles veilig en overzichtelijk in te pakken en labelen? Zal een verhuislift aan de orde zijn? En zo ja, al dan niet met bediening? Wat met echt breekbare spullen, zoals een aquarium, of wat met de vaak onoverzichtelijke papierwinkel? Allemaal vragen die je moet beantwoord hebben vooraleer je aan de effectieve verhuis begint. Dockx Movers kan al deze vragen voor jou beantwoorden.

Wat je zelf al kan voorbereiden voor je verhuis?

Je kan al veel doen voor de verhuis effectief van start gaat. Zo is het aan te raden om systematisch alle kamers te overlopen en een inventaris op te maken van de spullen. Denk een systeem uit waarbij je gemakkelijk de verhuisdozen per kamer herkent (bijvoorbeeld met kleurcodes of nummering), zodat het bij het uitpakken meteen duidelijk is wat waar moet komen. Je kan op voorhand ook alle kleine items verzamelen die bij een verhuis vaak verloren raken, maar wel cruciaal zijn: sleutels, montagegereedschap, afstandsbediening enzovoort. Voorzie een kleine verhuisdoos om deze spullen in te verzamelen.

Maar de belangrijkste voorbereidingstip is en blijft: begin ruim op tijd na te denken en werk te maken van een verhuischecklist, en vervolgens het afvinken daarvan.

Je kan een verhuis trouwens ook als een opportuniteit zien om overbodige spullen kwijt te geraken. Haal alle kasten leeg die in de ruimte staan en maak een kritische selectie: wat moet blijven en wat kan weg? Spullen die je zelf niet meer gebruikt, maar voor anderen misschien nog bruikbaar zijn, kan je het best naar de Kringwinkel brengen. Dit is ook nog eens beter voor het milieu!

Nood aan een professioneel verhuisbedrijf?

Wanneer je niet op alle vragen een helder antwoord vindt, kan dat betekenen dat je nood hebt aan een vertrouwde verhuisfirma – eentje die niet alleen in heel België actief is, maar ook het hele verhuisgamma bestrijkt: van enkel liftservice tot full service verhuis met in- en uitpak door professionele verhuismannen. Wist je trouwens dat Dockx Movers bij elke verhuis een persoonlijke screening doet en een verhuisplan op maat opstelt, omdat elke verhuis nu eenmaal anders is? Ook meubelbewaring is een dienst die Dockx Movers aanbiedt. We werken met een flexibele (tijdelijke) meubelopslag en voor een goede zorg voor heel je inboedel! We brengen de verhuiscontainer zelfs tot bij jou indien gewenst. Heb je meer archiefwaren in huis? Aan archiefopslag hebben we eveneens gedacht!

Dockx Movers ontzorgt op meerdere manieren

‘Ontzorgen’ is het allerbelangrijkste wat een professionele verhuisfirma doet! Zo weet die perfect hoe het eerdergenoemd aquarium zonder schade naar de nieuwe bestemming kan, zodat je je daar het hoofd niet over moet breken. Of wat te denken van een zware piano? Ook dat is een kolfje naar de hand van Dockx Movers. Misschien valt het dan zelfs te overwegen om de verhuis gewoon uit te besteden aan de professionele partner, in plaats van het zelf te doen? Zo is je verhuis optimaal voorbereid!

Staat er een verhuizing voor de boeg en krijg je daarbij graag ondersteuning van een betrouwbare en kwalitatieve verhuispartner? Of wil je gewoon meer informatie over de verhuismogelijkheden van Dockx Movers? Neem dan gerust contact op.