Ook opruimkriebels in de lente?

Ben jij ook iemand die de lentekriebels voelt als de dagen wat langer en zonniger worden? Je hebt meer energie, je wilt naar buiten en genieten van de warmte en de natuur. Niet gek dus dat je ook binnen meer ruimte wilt creëren en de donkere winterdagen achter jou wilt laten door alles licht en luchtig te maken. Maar hoe begin je aan een grote opruimbeurt?

opruimen in de lente met Dockx Boxes

Maak er een gezellig dagje van

Je weet dat je blij zult zijn als je huis er weer netjes bij ligt en toch vind je het moeilijk om je eraan te zetten. Opruimen hoeft helemaal geen karwei te zijn waar je tegenop ziet. Je hebt beslist een zus, broer of vriend(in) die je al in geen tijden meer gezien hebt. Nodig hen uit voor een etentje met een uitgerekt ‘werkaperititiefje’. Perfect om je garderobe aan te pakken, zeker als je het moeilijk hebt met kleding wegdoen die te klein of een beetje gedateerd is. Waarschijnlijk heb je gewoon bijgehouden in de hoop dat ze terug zal passen of opnieuw in de mode komt. Een eerlijke opinie van iemand die je nauw aan het hart ligt, kan wonderen doen. Overweeg samen wat je kunt doen met de kledingstukken. Je zult blij zijn dat je vriend(in) nog kan genieten van je mooie broek of van die zomertrui uit Frankrijk. Wat je niet meer draagt, leg je in een doos voor het goede doel. Daar krijg je gewoon een warm gevoel van.

Kijk naar opruim-vluggertjes

Soms sta je er gewoon niet bij stil bij wat je vergaart. Ga je werkelijk nog die kranten en tijdschriften lezen die je opzijgelegd hebt voor later? Hoop je ooit nog een paar te kunnen maken van die eenzame sokken in je lade? Zul je echt je levensverhaal schrijven op basis van oude agenda’s en verjaardagskaarten die je ontvangen hebt in het pre-internettijdperk? Denk je dat die schattige babypakjes nog dienst zullen doen voor je kleinkinderen? Ben je werkelijk verplicht om je notities van de middelbare school nog bij te houden? De kans is groot dat je snel ‘neen’ kunt antwoorden op deze vragen. Als dat het geval is, zullen deze zaken dan ook heel snel opgeruimd zijn. Alles wat goed is voor een tweede leven kan in kartonnen dozen voor de kringloopwinkel en de rest in de afvalcontainer. Klaar!

Berg je winterspullen op

Kaarsen, sierkussens of een plaid die de winteravonden lekker warm en knus houden, kun je nu rustig opruimen. Neem elk voorwerp in je hand en vraag je af of je er hartzeer van zou hebben als je het kwijt was. Zo maak je snel de keuze van wat de moeite waard is om bij te houden. Wikkel breekbare accessoires in noppenfolie vooraleer ze op te bergen. Plaids kun je samen met je winterse dekbedden in vacuümzakken of plastic opbergdozen in je kleerkast of op zolder leggen. Ook winterjassen van de hele familie kun je zo opbergen. Dat spaart heel veel ruimte uit. Vergeet dus zeker de kapstokkenhoek bij de deur niet. Overloop ook de winterschoenen van iedereen. Zijn ze nog de moeite waard om op te bergen voor volgende winter?

Roep hulp in van je kinderen

Zie je de puzzelstukken, blokken, kaarten en dinosaurussen als een lawine op je afkomen? Kijk dan samen met je kinderen welk speelgoed ze nog leuk vinden en waar ze uitgegroeid zijn. Exemplaren met missende stukken kunnen weg. Speelgoed waar ze niet meer naar omkijken of boeken met verhalen waarvoor ze te oud geworden zijn, kunnen na overleg naar vrienden of naar de schoolbibliotheek in handige boekendozen. Gooi echter niet alles weg. Kinderen koesteren soms een versleten knuffeldier of een prulletje waar je met je volwassen logica niet bij kunt. Laat dit toe en geef hen een mooi versierde kinderverhuisdoos om hun schatten netjes opgeruimd in te bewaren. Maak er een leuke activiteit van en laat je kids hun kinderdoos zelf beschilderen of inkleuren.  Zijn er gezelschapsspellen die je wil opbergen? Check dan of ze volledig zijn en berg ze op in een kast in de leefruimte waar jullie spelen. Handig voor een spelletjesavond en ook zo weer opgeruimd nadien.

Zoek je degelijk opbergmateriaal voor de lente-opruim? Neem dan een kijkje op www.dockx-movers.be en www.dockx-boxes.be