Kies het juiste inpakmateriaal voor een vlotte verhuis

Met inpakmateriaal van Dockx Movers zal je verhuis nog altijd een hele klus zijn – daar moeten we geen doekjes om winden! – maar het zal wel allemaal een stuk efficiënter verlopen, heel wat schade vermijden en voor een overzichtelijke verhuis zorgen die je de nodige tijd en hoofdbrekens bespaart. Maar over welke materialen en tools spreken we dan eigenlijk concreet? En hoe weet je wat je precies in huis moet halen of hebben?

Inpakken en wegwezen!

Je spullen veilig op de nieuwe bestemming krijgen: dat is wat je als verhuizer natuurlijk wilt. Gelukkig is er heel wat materiaal om die ambitie waar te maken. De bijzonder praktische maar intussen alom bekende verhuisdozen laten we hier even buiten beschouwing – ook al omdat er in een vorige blog al over werd geschreven – om de aandacht te vestigen op minder evident, maar even nuttig materiaal.

Wat dacht je bijvoorbeeld van materiaal dat niet zozeer je spullen beschermt, maar wel de locatie waar die vertrekken en aankomen – zoals uit twee gelamineerde lagen bestaande vloerbescherming – of de handen van de verhuizers, in de vorm van werkhandschoenen voor zowel zomer als winter? Je moet namelijk niet alleen aan je eigen spullen, maar ook aan het comfort van je verhuizers denken!

Verhuismateriaal in zijn nopjes

Maar de kern blijft toch de bescherming van de meubels, glazen, borden, lampen, en wat dan ook dat je dierbaar is. Dan is een serviesdoos met glasverdeling bijvoorbeeld een ongelooflijk nuttige bondgenoot, of voldoende noppenfolie om fragiele en breekbare spullen mee in te pakken. Liever een ecologisch alternatief voor die folie? Wat dacht je van gerecycleerde verpakkingschips, die een zachte, schokbestendige laag rond breekbare producten vormen?

Hoe goed je je verhuis ook voorbereidt, er zullen altijd materialen zijn waar je niet aan denkt maar die op het moment zelf van goudwaarde blijken. Zoals waarschuwingstape, waarmee je dozen en zendingen markeert die breekbare of fragiele inhoud bevatten. Of verhuislinten, waarmee je meubels of goederen stevig aan de bindlatten van de verhuiswagen vastmaakt.

Verhuismateriaal voor elke klus

Je verhuis minutieus plannen, uitdokteren welke materialen in welke verhuisdoos komen, al dan niet professionele verhuizers optrommelen, een bestel- of verhuiswagen reserveren: allemaal heel nuttige en noodzakelijke stappen in een efficiënt proces. Maar zonder het juiste materiaal zul je je wellicht regelmatig in de haren krabben. Of het nu om iets basic gaat als kleefband of inpakpapier tot iets minder evident als afdekhoezen of beschermhoeken: neem je tijd om het nodige materiaal in huis te halen. Zelfs een tape dispenser, die op het eerste gezicht misschien niet cruciaal lijkt als het over verhuizen gaat, kan wonderen doen voor de gemoedsrust: de tijd die je verspilt aan vloeken omdat je de tape niet keurig van de rol krijgt, kun je dankzij die dispenser gebruiken voor iets veel nuttiger, zoals effectief verhuizen.

Inpakmateriaal: doe er je voordeel mee

Het kan allemaal wat veel lijken, maar het grote voordeel is dat je met Dockx Movers een partner hebt waar alle verhuismateriaal op één plaats verzameld is én waar je – als je dat wenst natuurlijk – het nodige advies krijgt over hoe je de zaken moet pakken. Gewoon de webshop inzetten of tips van een medewerker van vlees en bloed via onze contactgegevens? Alles is mogelijk!