Alles wat je moet weten over verhuisdozen

Je kunt natuurlijk maanden voor je verhuis alle supermarkten afschuimen op zoek naar stevige verhuisdozen om je inboedel te transporteren. Dat zorgt echter niet alleen voor extra rommel in huis, de kans is ook groot dat je met brokken en scherven zit wanneer je later je spullen uitpakt in je nieuwe woonst. Heel wat verhuisdozen zakken door als je ze optilt of opstapelt in de verhuiswagen. Echte verhuisdozen kunnen je dus veel leed besparen. Hoe meer lagen karton en papier, hoe steviger en kwaliteitsvoller de verhuisdoos. Laat je dus niet verleiden door websites met goedkope dozen. Draag je bovendien duurzaamheid hoog in het vaandel, dan kom je automatisch bij Dockx Boxes terecht om de eenvoudige reden dat ze bedacht zijn om, dankzij recyclage en lokale productie, hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Vrouw die Dockx Boxes vastheeft. Verhuizen met verhuisdozen van Dockx Movers.

Wanneer schaf je verhuisdozen aan?

Timing is belangrijk bij een verhuis. Heb je weinig tijd, wil je gewoon je hele hebben en houden verhuizen en tijdens je volgende vakantie alles uitsorteren? Dan zijn twee weekends voldoende om in te pakken. Ideaal is het niet, maar soms kan het niet anders. Wil je vermijden dat je nog enkele maanden moet kamperen in je nieuwe huis of de inhoud van zeven dozen moet omdraaien om toch die praktische sporttas te vinden? Dan begin je best drie maanden op voorhand. Het ideale moment om je zolder, kelder of tuinhuisje op te ruimen. Gerief dat je niet regelmatig gebruikt of seizoensgebonden is, zoals de kerstversiering of de barbecue, kan immers rustig en ruim op voorhand ingepakt worden. Zo zorg je voor minder stress en meer klaarheid in je hoofd.

Tip: Bestel je verhuisdozen bij Dockx Movers. Vandaag besteld, morgen in één keer met de glimlach geleverd. Je vermijdt daarmee onnodige verplaatsingen met je eigen wagen. Makkelijk, duurzaam en efficiënt, wat wil je nog meer?

Hoeveel verhuisdozen heb je nodig?

Dat is moeilijk om exact in te schatten, maar we doen voor jou een inschatting. Professionele verhuizers gaan ervan uit dat een gezin van drie personen ongeveer dertig verhuisdozen nodig heeft en een gezin met vijf personen rond de zeventig. Om van start te gaan, kun je altijd handige verhuispakketten kopen. Die bevatten niet alleen een assortiment van verschillende dozen, maar ook ander verhuismateriaal zoals kleefband, stickers, inpakpapier en noppenfolie. Mocht dit verhuispakket dan toch niet voldoende blijken, kun je nog altijd apart verhuismateriaal bijkopen.

Soorten verhuisdozen: think out of the box

De juiste verhuisdoos voor de juiste items, dat is de logica zelve. Boekendozen hebben een extra draaggewicht, want boeken wegen natuurlijk snel door. Specifieker zijn er de archiefdozen: stevig en met handvaten om al je bureaumateriaal in op te bergen. Linnendozen zijn over het algemeen iets groter. Die zijn perfect geschikt voor badhanddoeken, lakens, maar ook netjes opgevouwen T-shirts en truien. Geen zin om rokken, broekpakken en die mooie avondjurk op te plooien? Niet getreurd, die laat je gewoon op de kapstok hangen om ze te transporteren in handige garderobedozen, hoge dozen met een staaf die dienst doet als kleerhanger, net zoals in je kleerkast. Ze zorgen voor een kreukvrije verhuis. Handige tip: kleding die makkelijk van de kapstok schuift, kun je vastmaken met wasknijpers of grote paperclips aan een naad. Gegarandeerd dat ze netjes blijven hangen en je ze achteraf niet moet strijken. Voor breekbare voorwerpen heb je serviesdozen. Kopjes, borden, glazen, maar ook vazen en bloempotten wikkel je best eerst in inpakpapier alvorens ze te stapelen. Wijndozen zijn dan weer het best geschikt voor flessen. Vergeet hierbij de symboolstickers niet met ‘this side up’, ‘fragile’ of nog ‘handle with care’. Voor speelgoed, reservedekbedden of extra kussens, feestdecoratie en andere spullen die je niet onmiddellijk hoeft uit te pakken in je nieuwe huis, zijn de plastic opbergdozen de perfecte oplossing. Verhuisd en opgeruimd, twee vliegen in één klap.

Ben je toch verloren tussen de verhuisdozen?

Organisatie is het halve werk. Maak een lijst van alle kamers in je woning en geef ze een nummer. Stel dat je slaapkamer nummer 1 krijgt. Markeer met een dikke stift alle verhuisdozen met spullen uit de kamer met het nummer 1 en een sticker met detail over de inhoud. Kleef op de deur van je slaapkamer in je nieuwe huis een stuk papier met een grote nummer 1 zodat alle dozen met hetzelfde nummer in de juiste kamer terechtkomen. Dit doe je voor elke ruimte. Zorg ook voor enkele sleuteldozen, kleine dozen die dankzij hun oranje kleur goed in het oog springen. Handig voor sleutels, opladers, afstandsbedieningen en ander klein onmisbaar materiaal. Maak er ook een met enkele scharen, breekmesjes, moeren en bouten van te monteren kasten of nog een paar schroevendraaiers. Superhandig als je meteen je hand op dat kleine gereedschap kunt leggen.

Om zonder stress te verhuizen, heb je het juiste verhuismateriaal nodig. Simpel.