Inpakken voor verhuis in vijf handige tips

Inpakken en de verhuis regelen: zowat iedereen kijkt er tegenop. Toch kan je jezelf al heel wat kopzorgen en frustraties besparen als je je spullen efficiënt(er) inpakt. Anders gezegd: met een degelijk inpaksysteem en onze Dockx Boxes, maak je van je verhuis een traject zonder (letterlijke) struikelblokken. Als verhuisdienst, deelt Dockx Movers met jou enkele tips!

Inpakken tijdens verhuis? Dat kan heel efficiënt! | Dockx Movers

Vijf tips om efficiënt in te pakken

  1. Spaar je kranten

Dit is niet zozeer een tip om ruimte, maar wel om geld te besparen. Gooi je gelezen kranten niet weg, maar stockeer ze ergens, zodat je ze kan gebruiken als goedkoop alternatief voor verhuisinpakpapier. Met de proppen maak je bovendien het ideale schok dempende materiaal in de verhuisdozen. Flesjes met vloeibare inhoud wikkel je echter best in folie, als je smurrie wil vermijden. Goed beschermingsmateriaal is in elk geval een enorme hulp bij de verhuis!

  1. Vul de verhuisdozen verstandig

Rugproblemen vermijden? Dat doe je door de verhuisdozen niet te zwaar te laden. Zo kan je een doos voor de helft met zware spullen inladen, en voor de andere helft met kussens, dekens, knuffels … Kortom, met vederlichte alternatieven. Op die manier beperk je ook het risico dat je verhuisdozen scheuren tijdens de verhuis. Let er wel op dat de zware spullen altijd onderaan komen. Hulp nodig met de aantallen? Ga dan voor onze verhuispakketten die je het leven makkelijk maken!

  1. Begin tijdig met inpakken

Inpakken voor de verhuis doe je uiteraard niet op de dag zelf, zelfs niet enkele dagen ervoor. Eigenlijk kan en moet je al weken of zelfs maanden op voorhand aan de slag, door stelselmatig spullen in te pakken die je tot de verhuis niet meer nodig hebt: boeken, tuingereedschap, friteuse, het betere servies, enzovoort. Op die manier maak je van verhuizen geen onoverkomelijke en onoverzichtelijke karwei, maar een behapbaar traject. En dat is ideaal voor je stressniveau. Duurt het even voor je kan verhuizen naar je nieuwe huis of appartement? Stockeer je meubels tijdelijk bij een opslagplaats voor je meubilair.

  1. Label je verhuisdozen

Niets zo frustrerend als een hoop anonieme kartonnen dozen die op elkaar lijken en waarbij je geen flauw idee van de inhoud hebt. Label daarom je professionele verhuisdozen en combineer dat werkje met het opstellen van een inventaris. Zo ben je dubbel zeker over wat in elke verhuisdoos zit. Nog een goede tip in dat opzicht: stickers met informatie over de manier van verhuizen: Fragile, Handle with care, This side up en Keep dry. Even interessant zijn de gekleurde stickers, waarmee je op elke verhuisdoos kunt aangeven in welke kamer het materiaal thuishoort en het overzicht bewaart.

Daarnaast heeft ook Dockx Movers een verhuischecklist die je kan afprinten en afvinken.

  1. Maak onderscheid tussen essentieel en niet-essentieel
De verhuis is hét moment om spullen kritisch tegen het licht te houden. Kinderspeelgoed dat zelden wordt gebruikt? Servies dat je écht nooit gebruikt. Een radiotoestel terwijl je alleen nog streamt? Misschien kan dat allemaal naar de Kringwinkel, of geschonken worden aan Moeder voor Moeders, scholen in de buurt, opvangtehuizen … Zo help je ook de circulaire economie nog een handje!

Hoe zie jij de toekomst van verhuizen?

Verhuizen is eigenlijk een kwestie van gezond verstand gebruiken: tijdig beginnen, (grote) verhuisdozen efficiënt vullen, kosten verhuis in kaart te brengen, meubelopslag, voldoende verpakken … Wie werk maakt van een doordacht verhuissysteem, zal van een potentiële helletocht een walk in the park maken. Check zeker ook onze checklist van Dockx Movers voor meer tips en tricks, uitgedokterd door verhuisspecialisten!