De voordelen van meubelbewaring: weet jij al hoe het werkt?

Meubelbewaring komt van pas wanneer je verhuist, verbouwt of gewoon wat meer ruimte wil maken in huis zonder definitief spullen weg te doen. Van sofa’s tot kasten: via meubelopslag stockeer je je inboedel altijd veilig en stofvrij in een bewaarcontainer in een verwarmd magazijn.

meubelbewaring voordelen. Sofa in plastic verpakt met Dockx Movers verhuisdozen op de achtergrond

Wanneer kies je voor meubelbewaring?

Er zijn tal van momenten in je leven waarin je, al dan niet tijdelijk, je inboedel best elders opslaat. Bijvoorbeeld tijdens een verbouwing. Wanneer je je woning verbouwt, creëer je best wat extra ruimte in huis. Zo is het makkelijker voor jou en voor de werkmensen om het overzicht over de werf te behouden. Bovendien bescherm je je meubels tegen mogelijke schade.

Maar ook als je een nieuwe woning koopt of huurt, kan het handig zijn om je meubels extern op te bergen. Het duurt immers vaak een paar maanden vooraleer je in je nieuwe stek kunt intrekken. Die maanden kun je makkelijk overbruggen door je inboedel tijdelijk in een beveiligde opslag te bewaren. Ga je kleiner wonen? Ook dan kan meubelopslag interessant zijn. Wanneer de kinderen het nest verlaten of als je om financiële redenen een kleiner huis wilt, is het mogelijk dat je meer meubels hebt dan er in je nieuwe stek effectief past.

Kan je maar geen orde scheppen in je woning? Meubelbewaring is hier eveneens een goed idee! Haal je skibox, vishengels en tuinmeubelen uit je garage en gebruik die weer om je auto in te parkeren. Want daar dient een garage in de eerste plaats voor, toch?

Ga je bovendien op huizenjacht en wil je je eigen huis verkopen?  Het is een goed idee om overbodige meubels tijdelijk op te bergen indien je je woning snel wenst te verkopen. Een huis lijkt groter wanneer het niet volgepropt staat, wat leidt tot meer interesse bij potentiële kopers.

Ook bedrijven die kampen met een tekort aan bureauruimte zijn gebaat bij meubelbewaring. In een gespecialiseerde stockageruimte is er plek op overschot om stock of promotiemateriaal op een veilige manier te bewaren, zonder een groter kantoor te huren.

Wat zijn de voordelen van meubelopslag?

Fragiele items zoals antiek, meubels, muziekinstrumenten of schilderijen kun je niet zomaar maandenlang in een garage bewaren. Als de luchtvochtigheid te hoog wordt, kan er immers schimmel ontstaan of kan de kwaliteit van je spullen er op achteruit gaan. Om schade te vermijden, is het belangrijk om je kostbare items op de juiste manier te stockeren. Dankzij de optimale klimaatcontrole in een speciaal daarvoor bestemde stockageruimte wordt je inboedel bewaard in de beste omstandigheden, zowel in de zomer als in de winter.

Welke grootte kiezen?

Het aantal en het type meubels dat je wilt bewaren, bepaalt de grootte en/of hoeveelheid meubelcontainers je nodig hebt. Bij Dockx Movers bijvoorbeeld heb je de keuze uit individuele bewaarcontainers van van 10 m³ of 30 m³. Bekijk zeker ook of je grote stukken, zoals een bed of een kleerkast, uiteen kunt halen om plaats te besparen. Als je niet zeker bent hoeveel kubieke meter je inboedel zal innemen, kun je altijd contact met ons opnemen voor meer advies.

Flexibele meubelopslag

Het is lastig om te voorspellen voor hoe lang je je bezittingen in opslag wilt bewaren. We verzamelen vaak veel spullen tijdens ons leven en sommige dingen hebben we alleen op specifieke momenten nodig. Bovendien kunnen onverwachte situaties in ons leven ertoe leiden dat we plotseling tijdelijke opslag nodig hebben. Wanneer je na een scheiding bijvoorbeeld nog geen nieuwe woning hebt, of wanneer je verbouwing nog niet klaar is bijvoorbeeld. Wist je dat Dockx Movers daarom met flexibele contracten werkt die je kunt stopzetten wanneer jij dat wilt? Je kunt ook kiezen voor korte periodes van opslag. Meubelbewaringscontracten kun je al aangaan voor een periode van één week. Heb je plots toch meer nood aan stockageruimte? Dan kan je meestal ook makkelijk overstappen naar een grotere bewaarcontainer.

Zonder zorgen

Professionele verhuizers behandelen je meubels met de grootste zorg. Zij pakken alle goederen in en stapelen ze in de bewaarcontainers. De containers worden gestockeerd in een verwarmd en stofvrij magazijn en zijn beveiligd tegen brand en diefstal. Heb je gewoon opslagruimte nodig in vorm van dozen? Ook bij ons kun je terecht voor een uitgebreid gamma aan verhuisdozen en inpakmateriaal volledig aangepast aan jouw verhuis.

Meubelopslag voor bedrijven

Bedrijven digitaliseren steeds meer documenten, maar fysieke data zullen altijd blijven bestaan. Die data moeten bewaard blijven in een veilige omgeving. Via Archisafe doe je een beroep op jarenlange expertise in archiefopslag.

Wil je weten hoe meubelbewaring werkt bij Dockx Movers? Alle info vind je hier.