Waarom werken bij verhuisfirma Dockx Movers zo uitdagend is: “Ik leg elke dag een puzzel”

Tom Dockx, gehuwd, vader van twee én neef van Sarah en Joeri Dockx, gaat al vier jaar lang elke dag met veel goesting werken als lead dispatcher bij Dockx Movers.

Tom Dockx - Dockx Movers

Wat moeten we ons voorstellen bij de job van lead dispatcher bij Dockx Movers?

“Dat komt erop neer dat ik operationeel verantwoordelijke ben: ik maak de planningen op voor alle verhuizers en ik brief hen over de opdracht. Eigenlijk zet ik de juiste mensen op de juiste job, waarbij ik erover waak de kwaliteiten van de verhuizer met de taak in kwestie te matchen. “Verder sta ik in voor alles wat operationeel bij de verhuizingen komt kijken. Zo overloop ik, zeker bij grotere projecten die over meerdere dagen lopen, met de klant het plan van aanpak en de verloop van de verhuis. Ook bekijk ik met de verkopers waar er nog ruimte is op de planning voor projecten. Waar het in de praktijk op neerkomt, is dat ik elke dag een puzzel leg.”

Waarom werk je graag voor Dockx Movers?

“Omdat geen dag dezelfde is: elke verhuis is anders, je moet on the spot problemen kunnen oplossen – zieke verhuizers, een verhuiswagen in panne … – en ik ben het verbindingsstuk tussen het kantoor en de uitvoerders, wat ik heel fijn vind in termen van menselijk contact. Zo ben ik ook perfect op de hoogte van wat op het kantoor en het terrein gebeurt.”

“Geen werkdag is ook hetzelfde omdat onze klantenportefeuille zo heel gevarieerd is. Wij bieden particuliere verhuis aan, maar ook B2B-verhuis, verhuis van ICT-materiaal, archiefophalingen, meubelbewaring, high- end en seniorenverhuis, verhuisdozen, enzovoort. Dat heeft ons trouwens ook door de crisis geholpen: wij zijn nooit stilgevallen omdat wij niet op één markt focusten en dus verhuizingen konden blijven doen.”

Wat is eigenlijk de belangrijkste missie of ambitie van Dockx Movers?

“Een verhuis is een van de meest stressvolle momenten in een mensenleven. Als wij dan de mensen in kwestie kunnen ontzorgen en die stress wegnemen, geeft dat enorm veel voldoening. Hoe we dat bewerkstellingen? Door alleen verhuisoplossingen op maat aan te bieden: geen bandwerk bij Dockx Movers!

Hoe zou je mensen overtuigen om bij Dockx Movers te werken?

“Omdat dit een familiaal en heel menselijk bedrijf is waar enorm veel rekening wordt gehouden met bewegingsruimte en vrijheid voor het personeel: er wordt geluisterd, je kan aankloppen bij de bazen om iets aan te kaarten … ‘Het is zo en niet anders’: dat bestaat hier niet.”

Zin om aan de slag te gaan in een familiale sfeer? Een job te doen waarbij je mensen ontzorgt en gelukkig maakt? Kijk dan zeker eens naar de vacatures bij Dockx Movers en kom bij ons werken!