Maak kennis met Marco Baetens

Tijdens zijn job als agent bij Dockx Rental vond Marco na 5 jaar meer zijn gading in het verkopen van verhuizen. Al snel volgde een overstap naar Dockx Movers, waar Marco intussen al 12 jaar lang dagelijks nog steeds met even veel enthousiasme en passie de verhuisbalie bemant.

Als eerste aanspreekpunt slaagt hij er steeds in de mensen op een zeer fijne manier gerust te stellen en te begeleiden in hun verhuistraject.

Vandaag maakt Marco, tussen de instromende verhuisaanvragen door, graag even tijd om ons meer te vertellen over zijn passie voor de job en de fijne band die hij doorheen de jaren opbouwde met zijn collega’s.

De headset wordt even aan de kant gehangen en de binnenkomende telefoontjes worden tijdelijk doorgeschakeld naar het team. We zijn een en al oor voor deze immer enthousiaste collega.

MarcoBaetensDockxMovers-web

Verhuizen is een van de meest stresserende fases in iemands leven. Hoe ga jij hiermee om als je iemand aan de lijn krijgt?

In de eerste plaats ga ik luisteren en geruststellen. Ik zeg altijd dat ik de mensen ga “ontzorgen”, een prachtig woord, toch ? Ik vind het een van de leukste dingen van de job: die ‘rugzak’ met problemen kunnen wegnemen.

Ik probeer steeds rustig te praten met de klanten en zeker niet overdonderend over te komen. Zo creëer je vertrouwen en geef je de klanten het (terechte) gevoel dat alles in goede handen is bij ons.Maak kennis met Marco Baetens

Marco, wat maakt dat je graag bij Dockx Movers werkt?

Dockx Movers betekent voor mij oprecht een warm en enthousiast bedrijf. Dat zeg ik ook steeds tegen iedereen. Onlangs sprak ik er met een collega over dat we doorheen de jaren toch wel wat mensen hebben zien komen en gaan, maar het zijn net diegenen die warm, oprecht en enthousiast zijn die gebleven zijn.

Betrouwbaarheid is een belangrijk fundament. Dockx Movers is een stabiel bedrijf, dit geeft vertrouwen bij de klanten én bij de werknemers.

Hoe zou jij de werksfeer hier beschrijven?

Als wij met ons team samen zitten, voel je toch dat we allemaal aan hetzelfde zeel trekken, dat we vooruit willen geraken, enthousiast én gedreven zijn. En heel hulpvaardig. Ik mag wel stellen dat we met elkaar omgaan met respect en vriendelijkheid, onderling en naar de klanten toe.

Ik zou het heel cool vinden moest mijn zoon Lucas later ook in dit bedrijf komt werken en de trend kan doorzetten in de Baetens-generatie.

Je bent een fervent loper en gaat bewust om met voeding, is dit iets dat bijdraagt tot het uitvoeren van je job?

Ja sowieso, ik zit gans de dag aan mijn bureau te telefoneren en het eerste dat ik doe als ik thuis kom is 7 km gaan lopen. Ik moet elke dag mijn hoofd leegmaken, het lopen is een noodzakelijke uitlaatklep.

De continue toevloed van mails en telefoons kent zeer hoge pieken, het rinkelt hier continu, en het lopen helpt mij te kunnen relativeren en ontstressen.

Wat is jouw advies aan alle mensen die verhuizen?

De drie dingen waar ik zeker zou op aandringen, zijn:

  1. Bereid u steeds goed voor. Steek de inhoud van uw kasten in gesloten dozen, zodat deze netjes kunnen gestapeld worden. Gebruik zo weinig mogelijk zakjes
  1. Als u parkeerreservaties heeft voorzien, dient u er steeds op toe te zien dat deze gerespecteerd worden. Je kan borden laten plaatsen, maar dat betekent niet er niet geparkeerd zal worden. Hou het zeker in het oog, zodat je, indien nodig, tijdig actie kan ondernemen.
  1. Als u hulp inroept van vrienden of familie, zorg er dan voor dat deze mensen fit genoeg zijn, en zeker tijdig aanwezig zijn. Het is vaak zeer vroeg beginnen, en de hulp komt niet altijd op tijd.